Három új Subaru Frankfurtban 1

Több premiert is Frankfurtra időzített a Subaru. A részben a GM-hez tartozó autógyár egyik újdonsága a Subaru Justy, amely a Swift helyett most már a Suzuki Ignis-re épül. A G3X Justyt továbbra is Esztergomban gyártják. Kétféle motor dolgozhat az összkerék-hajtású kisautóban. Az egyik 1,3 literes és 94 lóerős, a másik 99 lóerős és ezerötös.

Sikerült még dinamikusabbra faragni a Legacy karosszériáját, amelyből a kis japán gyár szintén új típust állít ki standján. Az új Legacy kezdetben kétezres és 2,5 literes benzines boxermotorokkal lesz kapható. 2004-ben megjelenik a csúcsmodellt hajtó háromliteres boxer, amely 245 lóerős lesz. Az autó motorházfedele, ötödik ajtaja, kormányoszlopa és még néhány alkatrésze alumíniumból készül a súlycsökkentés érdekében.

A harmadik Subaru világpremier itt Frankfurtban az új Outback. 20 centiméteres hasmagasságával könnyebb terepen távolról sem jön zavarba a kombi szabadidőautó. Induláskor a motorkínálat a 165 lóerős, 2,5 literes boxermotorra korlátozódik, később a háromliteres szívó benzines is megjelenik egy új fejlesztésű, ötfokozatú automata váltóval. Utóbbi maximum 350 newtonméteres nyomaték tartós átadására képes.

Mind az Outback, mind a Legacy szélesebb lett, 25 illetve 35 milliméterrel. A limuzin alaktényezője 0,28, a kombié 0,30, míg az Outbacké 0,34.