557 500 dollár: ennyit ért egy magát megnevezni nem kívánó licitálónak az első megvásárolható Ford GT. Ez az átszámítva 132 millió forintos összeg jól mutatja, hogy milyen eufóriát váltott ki az autó, hiszen listaára 150 000 dollár alatt lesz. A Ford a típus bemutatásával centenáriumát ünnepli.

Árverezés közben minden 100 000 dolláros emelkedést követően moraj futott át termen, majd amikor a Christie’s aukciósház munkatársa 557 500 dolláron végül leütötte a tételt, tapsvihar és ujjongás hallatszott. Az árban benne van az aukcióner jutaléka.

A 10-es alvázszámú autóról a Ford egy igazolással bizonyítja, hogy ez az első GT, amely megvásárolható volt. Az ügylet érdekessége, hogy a tehetős autórajongó nem egy már kész autóra licitált, hanem csak a jogot biztosította az első értékesített Ford GT-re. Autója ugyanis csak a gyártás 2004 tavaszi beindítását követően készülhet el, az általa választott színben és felszereltséggel.

Az egykori Ford GT40 1966-ban hármas összetett győzelmet aratott a Le Mans-i 24 órás versenyen, majd még háromszor nyert zsinórban. Az autót Henry Ford II, a Ford akkori elnök-vezérigazgatója fejleszttette ki, hogy legyőzzék a Ferrarikat. Az olasz sportautókba belehabarodó iparmágnás korábban sikertelenül próbálta megszerezni a Ferrarit, majd a Maseratit, ezért saját szupersportautót építtetett. Erre a legendás örökségre alapozva a Ford a 2002-es Detroiti Autókiállításon bemutatta a szériaközeli GT40 tanulmányt, amelyet végül GT néven dob piacra 500 lóerős V8-as motorral.