Alig látható külső és jelentősebb belső átalakuláson ment keresztül a Toyota RAV4 és az Avensis Verso. Több fényt vetítenek az útra az Avensis Verso első fényszórói és barátságosabb arcot is kölcsönöznek a családi egyterűnek. Ehhez a képhez igazodik az új hűtőrács és a lökhárító is. A hátsó fertályon is változtattak, és új 16 colos könnyűfém felnik dobják fel a külsőt.

Más a kép az utastérben is, ahol a kellemesebb színvilágú kárpitozás mutat eltérést. DVD-alapú navigációs rendszer is rendelhető majd a jövőben, Nyugat-Európában pedig a rádió kormányon lévő távszabályozója jár ezentúl szériában. A két első utas oldalsó légzsákja és a fejüket védő függönylégzsák is az alapkivitel része lesz.

Öt lóerővel erősebb és teljesíti a 2004-ben életbe lépő Euro IV-es károsanyag-kibocsátási normát a kétliteres benzinmotor. A 155 lóerős motor a Toyota RAV4-be is beépítésre került, mely szintén átalakul a következő modellévre.

Résen kell lenni, ha az új RAV4-est szemből akarjuk kiszúrni. Csak a rendszámtábla feletti extra levegő belépő nyílás jelent segítséget az azonosításban. Jobban megnézve feltűnhet az új lökhárító és a kerek ködlámpa is. Másképp néz ki a középkonzol, melybe extraként kérhető a DVD-s navigációs rendszer.