A Renault-tól már a szériagyártású modelleknél is megszokhattuk a különös formákat, hát még ha tanulmányokról beszélünk. Az új Be Bop elnevezésű tanulmányautó a kompakt egyterűek kategóriájába sorolható be. Eltérő front és farkialakítással két modell, egy szabadidőautó és egy sportváltozat készült. Nevükben mindössze a színek különböznek.

Az autó formája egy vízcseppet formáz mely kiváló aerodinamikai tulajdonságokat kölcsönöz a Be Bop-nak, amivel kiküszöböli az egyterűek formájából adódó fogyasztásnövekedést.

A forma és a hatalmas üvegfelületek rendkívül világossá teszik a belső teret, ahol négy felnőtt számára jut hely. A középkonzol benyúlik a hátsó két ülés közé is, ahol könyöklőként és pakolórekeszként is használható.

A Bee Bop szabadidő autó összkerékhajtással rendelkezik és 21 colos Pax rendszerű gumikon fut 210 milliméteres hasmagassággal. Ebben a változatban a hátsó ülések és a hozzájuk tartozó könyöklő a padlóba süllyeszthető.

A Bee Bop sárga színű verzió sportosabb karakterrel rendelkezik, melyet nem csak az agresszívabb frontrész és a 30 milliméterrel szélesebb karosszériáról ismerhetünk fel. A SUV-ot 1.6-os benzines, míg ezt egy kétliteres 225 lóerős turbó motor hajtja.

Mindkét verziónál azonos az automatikusan nyíló hátsó ajtó. Először az üveg rész nyílik felfelé, majd az alsó le, amivel együtt a raktér is a kijjebb csúszik, megkönnyítve ezzel a pakolást.