4-10 százalék közötti áremelést tervez a legnagyobb forgalmú magyarországi gépjárműimportőr. A Porsche Hungaria-nál a márkaigazgatók jelenleg is kalkulálják a forintleértékelés utáni listaárakat, így még nem tudni, mely márka mely típusának árai pontosan mennyivel, és mikortól változnak.

Az áremelés kedvezőtlen hatását ellensúlyozza, hogy a Porsche Hungaria, amint azt Dr. Vérten Sándor kommunikációs igazgató elmondta, 3500 darabos raktárkészlettel bír, ami nagyjából egy havi értékesített mennyiségnek felel meg.

Autóvásárlás előtt álló és az importőr valamely modelljével szemező Olvasóinknak azt tanácsoljuk, hogy ne essenek pánikba a hírek hallatán, és válasszanak a raktári autók közül. Ezeknek ára, mivel már jóval az új árlisták kiadása előtt, még a régi áron bekerültek az országba, nem változik. A várható áremelés így nem érinti a készleten lévő autók közül választókat.

A Porsche Hungaria autómárkái (Audi, Porsche, Seat, Skoda, VW, VW Haszonjárművek) közül jelenleg csak a Volkswagen árlistákról mondhatunk biztosat. Eszerint június 15-ig biztosan nem változnak a Volkswagen árak hazánkban. A megadott június közepi időpontig még sok minden történhet, nagyon sok függ a piac reakciójától.