Vegyes európai sikerek Amerikában

Rendkívül kedvezőtlen hónapot tudhat maga mögött a Volkswagen-konszern, már ami az Amerikában történt eladásokat illeti. A 13 százalékos csökkenés 27 941 értékesített autót jelentett, amivel a VW még mindig az első számú európai márka maradt a tengerentúl.

A Porsche új a szabadidőautója, a Cayenne viszont rekord mennyiségű eladást tudhat maga mögött, 3239 autóval. A Porsche sem könyvelhet el minden oldalon sikereket, mivel a 911-es és a Boxster értékesítése összesen mintegy 27 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A BMW 25 765 autót értékesített, mely kilenc százalékos növekedést jelent. Főként a MIMI növelte eladásait, mivel duplájára emelkedtek az egy évvel korábbi adatok.

A DaimlerChrysler konszernen belül közel 20 ezres eladásával növelni tudta eladásait a Mercedes, a Chrysler viszont három százalékos csökkenést könyvelhet el az eladott 217 411 járművel.

A Fordnak 327 ezres eladásával sikerült egy százalékon belülre behozni elmaradását az egy évvel korábbi eredményekhez képest, ami egy hónappal korábban, még 3 százalékos volt.