Úttalan utak, leküzdhetetlennek tűnő akadályok, járhatatlannak látszó hegyoldalak, vadregényes, terepjárózásra kiválóan alkalmas terület. Egy lelkes csoport, megannyi megbízható, jól felkészített LAND ROVER TEREPJÁRÓ és sokat próbált, tapasztalt sofőrjeik. Furcsábbnál-furcsább szerkezetek, homokfutók, terep go-kartok várnak ránk. Rövid, de pontos vezényszavak hangzanak, mindenki tudja mi a dolga, mindenki fel van pörögve, mind együtt küzdünk a siker érdekében. Műholdas navigációs rendszerek, hi-tech computeres berendezések, hozzáértő segítők támogatják munkánkat. Leegyszerűsödnek, ugyanakkor felerősödnek az ember érzései. Nincs stressz, semmi sincs a másik világból, ami megzavarna. Itt most nagyon-nagyon JÓ minden. Bátorítjuk egymást, bízunk magunkban és a csapatban.

Fáradtan, meggyötörve, de eljutunk a végcélig. Ez ér valamit, lehet, hogy ez éri a legtöbbet. Van a TERMÉSZET, vannak a KOLLÉGÁK, vagyunk MI, vannak érzéseink, félelmeink, vágyaink. Ilyen egyszerű, nem kell más. Ez lenne a SZABADSÁG? Egyre nehezebb, egyre messzebb kell menekülni a hétköznapokból, hogy megtaláljuk.

Sikerült, megcsináltuk, ismét többek lettünk. Kiderült, az utak mégsem járhatatlanok, az akadályok nem leküzdhetetlenek, csak bízni kell MAGUNKBAN, TÁRSAINKBAN, a CSAPATBAN.

Egy terepjárózásra kiválóan alkalmas, kb. 200-500 hektáros területen zajlik a program. A résztvevők 4 fős csapatokban elfoglalják helyüket a terepjárókban, ettől kezdve „csak” magukra, illetve a rádióösszeköttetésben lévő társaikra számíthatnak. A sokat próbált sofőrjeink vezette autóinkat a csapattagok irányítják majd műholdas navigációs eszköz, a GPS segítségével. A területen jó néhány koordinátát helyeztünk el, melyeket különböző begyűjtésre váró tárgyak, vagy játékos, kalandos, bátorságot és csapatösszetartást igénylő feladatok jelölnek majd. Ahhoz, hogy az autózás is igazi kihívást jelentsen a GPS csak irányt és távolságot mutat a keresett koordináta felé, így a pontos útvonal ismerete nélkül garantáltan sok kalandba sodródunk majd. Az esetenként extrém kihívásokat tartogató terep elakadásra késztethet egyes csapatokat, de a folyamatos autók közti rádióösszeköttetés lehetővé teszi a segélykérést. A mentésre igyekvő „konkurens” csapat értékes fair play pontokat szerezhet.

Ha a megrendelő úgy kívánja, a „kincskereső” csapatok teljesítményét értékeljük, így az önfeledt szórakozást ígérő taktikai játékból izgalmas, embert próbáló verseny vagy aktív csapatépítő program válik.

A nyertes csapatnak minél több ellenőrzőpontot, koordinátát kell megtalálnia, valamint helyesen meg is kell oldania a különböző ügyességet, kreativitást, esetenként bátorságot igénylő feladatokat. A titokzatos megpróbáltatásokról elöljáróban annyit árulhatunk el, hogy a csapatot kísérők között találunk majd vízi túravezetőt, tapasztalt hegymászót és halvérű sofőröket egyaránt.

Levezetésként a résztvevők bizonyíthatják rátermettségüket az off-road triál keretén belül, személyesen kipróbálva autóinkat.

A kalandtúra részleteiért kattintson ide!

(x)