Elegánsabb és takarékosabb új Ford Mondeo

1500 új alkatrészt tartalmaz a megújuló Ford Mondeo. Ezek közül azonban csak kevesek mutatkoznak meg az autó külalakján, a lényeg belül és a műszaki tartalom frissességében rejtőzik. A kívülről látható különbségek közt említhető a krómcsíkkal körülölelt hűtőrács, a módosított lökhárító és ködlámpa, valamint a jobban felszerelt változatokon parkoló fénnyel ellátott, de minden változaton növelt méretű külső tükör. Az autó eleganciáját emeli a krómozott ablakkeret és az ajtókilincs.

A francia konkurensek már régóta kínálnak esőérzékelős szélvédőt, most már a Mondeót is felszerelik vele, viszont abszolút újdonság a Mondeo kategóriájában a fűthető-szellőztethető első két ülés, ami felárért rendelhető. Szintén ritkaság, hogy plusz pénzért a hátsó ülések is fűthetők.

Átalakították a középkonzolt, ami nagyobb helyet ad a szebb hangzású hifinek, illetve az érintőképernyős, DVD-alapú navigációs rendszernek.

Csendesebb lett az utastér, amit egyrészt az utastér zajszigetelésének javításával, illetve a dízelnél a motor járási kultúrájának finomításával érték el.

Egy új, 1,8 literes közvetlen befecskendezéses benzinmotor is felkerül a Mondeo motorpalettájára. A 130 lóerős motor teljesíti az Euro IV-es károsanyag-kibocsátási normát, átlagos fogyasztása 7,2 liter/100 km. Ennek ellenére menetteljesítményei nem rosszak: 10,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra az autó, végsebessége 207 km/óra. Ehhez a motorváltozathoz hatfokozatú kézi sebességváltó jár, csakúgy, mint a Mondeo ST220-hoz.