Lezajlott a Gokart OB második versenye

Április 26-án és 27-én rendezték meg az Országos Gokart bajnokság 3. és 4. futamát Kecskeméten. Az esőnek köszönhetően izgalmas verseny alakult ki a legfiatalabbak között, folyamatosan változott az élboly állása. Ismét Budiás Balázs győzött a Kadett-A első futamán, mögötte csapattársa, Papp Arnold élt célba másodikként. Tim Gábor szerezte meg a dobogó harmadik fokát a futamon.

A második futamon Gaál Bence lett az első, komoly küzdelemben előzte meg Budiás Balázst, aki ezúttal másodiként futott át a célvonalon. Harmadik helyen Magyar Tamás futott be.

Hatvani Bálint szerezte meg az elsőséget az ICA Junior kategóriában az első összecsapáson, ő már Ostffyasszonyfán bizonyította tehetségét, ahonnan szintén győzelemmel távozott. Másodiként Kiss Pál Tamás érkezett be, aki a Pannóniaringen bronzérmes volt. Folyamatosan üldözte Hatvanit, ám megelőzni nem tudta. A 3. helyet a cseh Tereza Grómanova szerezte meg.

Ami az elsőn nem sikerült, az a második futamon összejött Kissnek, azaz megszerezte az első helyet. Hatvani Bálint ezúttal bronzérmes lett. Kettejük közé a cseh Gróman Zdanek furakodott be.

Csakúgy, mint az első versenyen, ezúttal is együtt versenyeztek az Intercontinental-A (ICA) és a TOP-100-as kategóriák versenyzői. Németh Attilának sikerült a legjobban az esős pályán az időmérő, így ő indulhatott a pole pozícióból. A száraz pályán azonban hosszú csata után Soós Gábor beelőzött, és megszerezte a győzelmet. Egy ideig L. Nagy Sándor is bírta az iramot, ám később lemaradt, de így a harmadik helyen ért csak célba.

A második futamon is komoly küzdelem alakult ki Soós és Németh között, de verseny folyamán több Intercontinentalos versenyző is közéjük került és elszakadtak egymástól. Ekkor Németh volt a második helyen, őt a verseny vége felé még L. Nagy Sándor is megelőzte.

Birizdó Mónika mindkét futamot megnyerte az ICA-ban, hamar az élre állt és nem is engedte át a vezető pozíciót másnak. Mindkétszer a tavaly még Juniorban induló Herkli András lett a második. Ő folyamatosan csatázott Bakoss Bencével és Hargitai Győzővel. Az első futamon Bakoss, míg a másodikon hargitai lett a harmadik.

A következő verseny május 10-11-én, Dunaszerdahelyen lesz..