Jörg Müller nyerte a Magny-Cours-i pályán rendezett túraautó EB hétvégi futamait. A német versenyző a harmadik és a negyedik futamon sem talált legyőzőre. Az április 26-27-i versenyhétvégén elért győzelmekkel Müller vezeti az EB összetett pontversenyt a BMW E 46 kupéval.

Szenzációt jelentett a Seatok remek szereplése. Jordi Gené a második futamban a hatodik helyen ért célba, ami pontot ért. A spanyol gyári csapat már a második versenyhétvégén pontot tudott szerezni. Ilyen jó eredményekre talán ők maguk sem számítottak.

A Toledo Cuprák jól mentek Magny-Cours-ban, holott ez a kevés kanyart és sok rendkívül gyors szakaszt tartalmazó pálya elvileg nem kedvezett a spanyol versenyautóknak. Az időmérő edzések során ez érezhető is volt, nem sikerült megismételni a barcelonai remek szereplést. Frank Diefenbacher a 15-ik, Jordi Gené a 20. rajtpozícióból várhatta a szombati versenyfutamot.

Izgalmas csatákban mindkét versenyzőnek sikerült előrelépni. Diefenbacher a 12-ik, a Gené egyenesen a kilencedik helyre zárkózott fel az első futam leintéséig. Másnap a Seat Sport csapata eddigi legnagyobb sikerét érte el. A barcelonai kiesést követően ezúttal Diefenbacher és Gené is célba ért. Mindkettőjük teljesítménye tovább javult a szombatihoz képest. A német pilóta egy apró meghibásodás miatt leghátulról volt kénytelen rajtolni, de egész a 10. helyre tudott előretörni. Jordi Gené pedig hatodik helyével megszerezte a Seat első EB pontjait!

Mindkét futamban az Alfa Romeo GTA-val induló Nicola Larini bizonyult a második leggyorsabbnak. Szombaton Andy Priaulx (BMW 320i) végzett a harmadik helyen. Vasárnap Duncan Huisman (BMW 320i) állhatott fel Jörg Müller és Larini mellett a dobogóra. Teljesítménye azért is elismerésre méltó, mert egy nem gyári csapat tagjaként szerepelt ilyen jól.

Az Európa-bajnoki pontverseny második helyén Nicola Larini áll, akit a szintén Alfa Romeo GTA-t kormányzó Gabriele Tarquini követ az összesítettben. Egy negyedik, egy második és két első helyével Jörg Müller bizonyult az eddigi legjobbnak. 33 pontjával ő vezet. A következő versenyt az itáliai Pergusában rendezik, május 10-11-én.