Melyik szempont a legfontosabb Önnek autóvásárláskor? – kérdeztük Olvasóinkat. Összesen 817 szavazat érkezett. Hajszálnyi különbséggel, de a legtöbben mégis a vételárat tették az első helyre. 170 szavazat érkezett az árra, ami csak öttel több, mint amennyien a megbízhatóságot jelölték meg elsőként.

Kezdetben a biztonság fej fej mellett haladt a vételárral, de idővel visszaesett. Végül a harmadik legfontosabb szempontként kristályosodott ki a vásárláskor döntő tényezők között az adott autótípus biztonságossága.

Az aktív biztonságot és a vezethetőséget is erősen befolyásolja egy autó erőnléte. A menetteljesítményeket 101 szavazat alapján a negyedik legfontosabb szempontnak ítélték Olvasóink.

Egyenrangú tényező Olvasóink szerint a gazdaságosság illetve a kényelem és a térkínálat. Majdnem ugyanilyen fontos a formaterv is, amit a jóval kevésbé lényegesnek tartott útfekvés, majd a garanciaidő hossza követ.

Új szavazásunkban arról szeretnénk megtudni véleményüket, hogy milyen vezetési stílussal és technikával lehet leszorítani egy autó fogyasztását. Ehhez a témához egy topicot is létrehoztunk a fórumban. Gyors és rövid regisztrációt, majd bejelentkezést követően mindenki elmondhatja, hogyan lehet takarékosan vezetni. Aki már regisztrált felhasználónk, de még nem írt a fórumba, annak természetesen nem kell újra regisztrálnia magát.