Új székhelyet épít a Citroën Hungária Kft. Az importőr leendő központjának alapkövét tegnap helyezték el. Az alapkőletételen jelen volt a francia nagykövet, Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, Burány Sándor foglalkoztatás politikai és munkaügyi miniszter, valamint a XIX. kerület polgármestere. A Citroënt Michel Bricout, az Automobiles Citroën nemzetközi igazgatója, az importőr részéről pedig Michel Vigier ügyvezető igazgató képviselte.

Kispesten, a Hofherr Albert utca és a Nagykőrösi út sarkán épül a székhely. A 33 000 négyzetméteres telken bő 6000 négyzetméteres székházat építtet a vezérképviselet, benne saját tulajdonú márkaszervizzel és autószalonnal. Itt jön létre a márka új oktatóközpontja.

Értékes eleme a beruházásnak a kialakítandó 9000 négyzetméteres zöldterület. A Citroën ezenkívül egy 200 méteres zajvédő fal építését is vállalata a Vas Gereben utca és a Garázs utca között.

6345 négyzetméter a készülő épületek összalapterülete. A francia márka idén októberre elkészülő központjában Chrono gyorsszervizt, összesen 32 állásos márkaszervizt, autószalont, irodákat és raktárhelyiségeket alakítanak ki.

Középtávon a kezdeti 50-ről 100 főre nő az új központban munkát kapók száma. Az építkezéssel kialakuló új utcát a kerület vezetésének egyetértésével az idén 125 éve született André Citroën-ről fogják elnevezni.

1994-ben alakult a hazai Citroën importőr. A későbbi indulás nem árnyékolta be a Citroën térnyerését. Michel Vigier, a Citroën Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a márka célja a tavalyi 5,5 százalékos piaci részesedés 6 százalékra emelése. 2003-ban 12 000 fölötti eladásokra számít a Citroën vezérképviselet a 46 értékesítési pont segítségével.