2005-től közös szabadidőautót gyárt Magyarországon a Suzuki és a Fiat. A fejlesztést jórészt a japán fél végzi majd, amelynek nagy tapasztalata van egyszerű és olcsó terepjárók gyártásában. Az egészen biztos, hogy a dízelmotorok a Fiattól érkeznek, amely mind a személyautókba épített közvetlen befecskendezéses dízelek, mind a közös nyomócsöves befecskendezés elterjesztésében úttörő szerepet vállalt.

Mindkét fél részéről a legmagasabb szintű vezető írta alá a megállapodást. A szerződés megkötésének helyszíne Budapest volt, ahol Osamu Suzuki az Ignis gyártásának beindításán vett részt. A Fiat csoportot Giancarlo Boschetti, a Fiat Auto S.p.A. elnök-vezérigazgatója képviselte.

Semmilyen részletet nem árultak el az aláírók a készülő autóról, sem az üzlet anyagi részéről. Annyit tudni, hogy a kocsi ötajtós lesz és két év múlva kezdődik meg a sorozatgyártása Esztergomban. Mind Osamu Suzuki, mind Giancarlo Boschetti kiemelte, hogy formatervük alapján a két autó könnyen megkülönböztethető lesz egymástól.

Benzines és dízelmotorokkal lesz megvásárolható az autó. A két vállalat saját kereskedőhálózatán keresztül értékesíti majd az autókat.

Mind a Suzuki, mind a Fiat a General Motors konszernhez tartozik. Felmerülhet, hogy a szintén a GM-hez tartozó Opel emblémájával is megjelenik-e a készülő könnyű terepjáró. A válasz egyértelmű nem.