Németh Norbert és Szabó Róbert hozhatta haza Malajziából, a Nemzetközi Dunlop Drivers Cup döntőjéről a legjobb csapatnak járó díjat. A magyar kettős a Team Spirit Awardot nyerte el. A most márciusban tartott 10 napos kalandtúra az őserdőben való tájékozódástól az ügyességi és gyorsasági feladatokig számtalan megmérettetés elé állította a versenyzőket.

Az őserdőben Ford Ranger 2500 TD, a pályákon pedig BMW 330 és a helyi autógyártás büszkeségei, a Protonok szolgáltak a haladás eszközeként. Néhányszor Honda illetve MZ krosszmotorokat is igénybe vettek a résztvevők az akadályok leküzdésére.

Idén is lesz Dunlop Drivers Cup, melyre bárki jelentkezhet, aki megfelel a nevezési feltételeknek. Ezek szerint legalább 3 éves vezetői engedéllyel, középfokú angol nyelvtudással, érvényes útlevéllel kell rendelkezni a 25 évnél idősebb nevezőknek.

Májusban zajlik majd a jelentkezés. A tavalyi 3500 fő helyett jóval nagyobb számú jelentkezőre számítanak a szervezők. A beküldőkből 150 szerencsés főt kisorsolnak, akik gokartversenyen mérhetik össze tudásukat és juthatnak a további megmérettetésekre.

A két első idén Mexikóban mérkőzhet meg a nemzetközi mezőny legjobbjaival.