Nagyon jól indult a Porsche Hungariához tartozó márkák éve. A legnagyobb forgalmú magyarországi vezérképviselet 28,7 százalékkal több autót szállított ki az első három hónapban a tavalyi első negyedévnél. Ez 8861 autót tesz ki.

Minden idők legjobb hónapját tudhatja maga mögött a Porsche Hungaria. Ez év márciusában 3471 autót adtak el az Audi, Porsche, Seat, Skoda és Volkswagen márkakereskedők.

Volkswagenből 4,1 százalékkal több talált gazdára idén január és március között, mint az elmúlt év első 3 hónapjában. Ez összesen 2832 új személyautót jelent. A Volkswagen hazai forgalmába a következő negyedévre várt új Polo Classic hozhat jelentős emelkedést.

A legnépszerűbb a Polo volt, 1057 eladott autóval. Remekül szerepel a Touareg szabadidő terepjáró. A kategóriájában igen kedvező alapárú és komoly terepjáró képességű autóból 43-at adtak el a márkakereskedések.

Szárnyalnak a Skoda értékesítések. A tavalyi első negyedévhez képest 70 (!) százalékkal több autót adtak el a Skoda márkakereskedések. A 3637 autó közül 2953 volt a Fabia. A további növekedésre garancia a többféle, igen kedvező felszereltségű akciós modell a Fabiából.

Igen sikeres negyedévet zárt a Seat. 20,4 százalékkal 1538-ra növekedett a hazánkban értékesített Seatok száma az év első három hónapjában. Az új Cordobát nagyon jól fogadta a piac. A négyajtós kislimuzinból 535 kelt el két hónap alatt. Az Ibizát (305 autó) a León (226) követi a népszerűségi rangsorban.

Alaposan megugrott az Audi forgalma is. 239 új Audi talált gazdára, ami 33,5 százalékos növekedésnek felel meg. Idén az első három hónapban az A4 volt a legkeresettebb típus, amelyből 99 kelt el. Az A3 értékesítések 83 autót tettek ki.

10 új Porschét vásároltak Magyarországon az első negyedévben. A sportautóba oltott terepjáróból, a Cayenne-ből hatot sikerült eladni. Boxsterből és 911 Coupéból egy-egy, míg a 420 lóerős 911 Turbóból kettőre volt kereslet.

Erősödött a Volkswagen haszonjárművek forgalma is. A nemsokára utódot kapó T4-es Transporter értékesítése visszaesőben van, de a nagyobb LT sorozat növekedése ellensúlyozni tudta ezt. Az LT-ből 112 százalékos növekedéssel összesen 140 kelt el.