Hatalmas szél és hóesés nehezítette a Pannóniaringen megrendezett MNASZ Országos Gokartbajnokság hétvégi évadnyitóját. Április 5-én, szombaton rendezték a szabadedzéseket, vasárnap pedig az időmérőket és versenyeket. Vasárnap reggel a havas-jeges aszfalt letakarításával kezdődtek meg a hivatalos edzések, majd az időmérők. A gokartozást fagypont körüli hőmérséklet nehezítette.

A Kadett-A kategóriával kezdődött az időmérés. Még szép időben indulhattak el a legfiatalabbak, de a versenyzőknek komoly széllökések közepette kellett a legjobb időt menniük. A tavalyi bajnok, az Aral csapat tagja, Budiás Balázs teljesítette leggyorsabban a távot. Fél másodperccel volt gyorsabb, mint az őt követő Magyar Tamás.

Budiás 52.066-os idővel szerezte meg az első rajtkockát. Gaál Bence lett a harmadik szombaton, ideje 53:176 másodperc volt. Mire megkezdődött a verseny, az idő kritikusra fordult. A hózáporok miatt többször is újrarajtoltatták a mezőnyt. Többen megpördültek a verseny közben, ennek ellenére Budiás Balázs megőrizte vezető pozícióját és megnyerte a futamot. Mögötte Magyar Tamás és Tamás Ádám futott be.

Az Intercontinental-A-ban az időmérésen két tizeden belül végzett az első három induló a junioroknál. Leggyorsabban Hatvani Bálint hajtott, 45:662–es időt futott. Antonfeld Péter szerezte meg a második helyet (45:882), míg Kiss Pál Tamás (46:015) lett a harmadik.

Kissé javult az időjárás a verseny idejére, amelyen rajt cél győzelmet aratott Hatvani. Az ötödik helyről jött fel a másodikra a Szlovákiából érkezett Tereza Gromanova. Kiss Pál kicsúszása után a szlovák lány megelőzte Antonfeld Pétert, aki így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A K-100-asoknál az időmérő edzés legjobbja Vedres Tibor lett, 54:674-es eredménnyel, őt Sólyom Csanád (55:674) és Virág József (56:981) követték. Később ismét romlott az időjárás, így a K100-asok már ismét hatalmas szélben és hóesésben futották le a verseny 17 körét. Sólyom Csanád haladt át elsőként a célvonalon.

Az Intercontinental C-ben elsősorban a szlovák versenyzők domináltak a versenyen. A tavalyi győztes Karl Fischer 43:988-cal második lett az időmérőn. Martin Dovalovski (43:894) volt a második leggyorsabb. A harmadik helyre a szintén szlovák Tomas Misik (44:638) futott be.

A változékony időjárás miatt az Intercontinental-C-ben küzdőknek komoly koncentrálásra volt szükségük egy jó helyezés elcsípéséhez. Még napos időben indult a futam ám, hamar beborult az ég és megindult a hóesés. Végül az időmérő edzésnek megfelelő végeredménnyel zárult a futam.

Hihetetlen izgalmakat hozott az Intercontinental-A és a TOP 100-as kategóriák összevont versenye. A még jó időben megrendezett időmérőedzésen Bakoss Bence (44:225) szerezte meg a pole-t az Intercontinental A-ban, másodikként Birizdó Mónika (44:257), harmadikként pedig Moczó Tamás (44:343) állhatott rajthoz. A TOP-100-ban Németh Attila (46:318) végzett az élen, őt pedig Soós Gábor (47:113) és L. Nagy Sándor (49:581) követték a sorban.

Sokáig az sem volt biztos, hogy lesz verseny, mert a rossz idő miatt nem tudott elrajtolni a két kategória indulóiból álló mezőny. A futamot hivatalosan is esőversenynek nyilvánították, ennek megfelelően a gokartokra felkerültek az esőgumik. A rajt után nyolc körrel a versenyt leintették, mert egyre jobban esett az eső és a legtöbben kicsúsztak vagy feladták a versenyt. Másfél órával később újra rajtoltatták a versenyt, amelyet be is fejeztek a versenyzők, ám az időmérő-rendszer tönkre ment. A futamot így későbbi időpontra halasztották.

Igazán izgalmas hétvégén vannak túl a gokartosok. A következő futamot április 26-27. között rendezik meg Kecskeméten. Remélhetőleg ott már az időjárás is a kegyeibe fogadja a versenyzőket.