Az MB-AUTO Magyarország, a DaimlerChrysler AG magyarországi Mercedes-Benz vezérképviselete és az újonnan alakult Mercedes-Benz Classic Magyarország Egyesület 2003. május 1-4. között tartja első versenyét az egri borvidéken.

A csillagtúra központja Eger, a túrák pedig olyan szép helyeket érintenek, mint például Sirok, Galyatető vagy Lillafüred.

A túraverseny gyengébb forgalmú közúton zajlik, de a zavartalan autózást három kísérőautó is biztosítja.

A 40-60 fős mezőnynek napi 200 kilométer körüli távot kell teljesíteni a 14-16 etap során. Az etapok közötti átlagsebesség 36-45 km/óra, ami régebbi autócsodákkal is könnyedén teljesíthető lesz. A távok teljesítést századmásodperc pontossággal mérik majd, és ez szolgáltatja a végeredmény.

A túraversenyen csak a szervezők által megfelelő színvonalúnak ítélt műszaki és esztétikai állapotban lévő, 1976. december 31. előtt gyártott Mercedes-Benz oldtimerek, vagy a stuttgarti MB Classic Center által “Classic” besorolást kapott típusok indulhatnak.

A fődíj két fő részére egy exkluzív Mercedes-Benz intenzív vezetéstechnikai tréning Stuttgartban, valamint 2 Mercedes-Benz kerékpár. Minden résztvevő emlékplakettet kap, és az egyes etapok győzteseit is díjazzák a szervezők.

Az ünnepélyes rajttal Budapesten, a Felvonulási térről indul a mezőny, május 1-én 10 órakor. Május 2-án és 3-án Egerben a Dobó téren tekinthető meg a rajt, és a célba érés egyaránt.

A résztvevők 2003. április 22-ig jelentkezhetnek az MB-AUTO Magyarország Kft.-nél.