A Subaru Impreza kombi alapjaira épülve készülhet el a Saab következő új autója, a 9-2-es. Állítólag a Detroiti Autószalonon már előzetes fotókat is mutattak néhány észak-amerikai Saab kereskedőnek az új autóról.

A Saab 9-2 megjelenését tekintve természetesen hű maradna a visszafogottan sportos Saab-hangulathoz, ám technikáját a Subarutól kölcsönözné. Ez lenne az első alkalom, hogy a 100 százalékos General Motors tulajdonú márka most házon belül nem az Opeltől, hanem egy másik márkától kapna technikai segítséget.

A mechanikai részek átvétele költségtakarékossági szempontokból indokolt. Nagy valószínűséggel a Saab 9-2 is összkerék-hajtásos lesz, és az egyszerűség kedvéért a hajtáslánc többi részét, így a boxermotort is megkaphatja.

A Saab 2001-ben hirdette meg új stratégiáját, melynek lényege, hogy hat éven keresztül minden évben valamilyen autós újdonsággal lép színre a svéd gyártó. Ezek az újdonságok lehetnek tanulmányautók és szériaautók is.

Azóta láthattuk a Saab 9X-et, a Saab 9-3X-et, a Saab 9-3-ast és legutóbb, a Genfi Autószalonon a Saab 9-3 Cabriót. Sajnos azonban ezek közül egyedül a 9-3 került gyártásba, így a többi modell nem tudott segíteni a súlyos gondokkal küszködő vállalaton, csak az image-építéshez járultak hozzá.