Tévében, rádióban, újságokban, illetve főútvonalak és autópályákon elhelyezett óriásplakátokon láthatjuk az új reklámkampányt, melynek legfőbb üzenete, hogy mindenképpen használjuk a biztonsági övet.

A kampányban külön felhívják a figyelmet arra, hogy a légzsákok is csak biztonsági övvel kombinálva nyújtanak hatásos védelmet. A felmérések szerint ugyanis hazánkban sokan úgy gondolják, hogy a légzsák megléte feleslegessé teszi a biztonsági öv használatát. Ez azonban merően téves feltételezés, mivel a légzsák biztonsági öv nélkül még súlyosbíthatja is a sérülést.

Menetiránynak háttal elhelyezett gyermekülés esetén minden esetben kapcsoljuk ki a légzsákot, mivel baleset esetén súlyosan károsíthatja a gyermek fejét a felfúvódó légzsák.
Gyermekeknél további odafigyelést igényel, hogy 12 éves életkor és 150 centis magasság alatt kötelező gyerekülést használni.

Magyarországon a közlekedésben résztvevőknek csak 30-40 százaléka használja a biztonsági övet, ami elkeserítő adat az egyes országok 90-95 százalékos arányához képest. Az öv mellőzése miatt sajnos évente mintegy 1300-an halnak meg az utakon.

Ezért a rendőrség egyik legfőbb feladatának a biztonsági övek használatának ellenőrzését tűzte ki célul, és a korábbiaknál sűrűbben fogja ellenőrizni azok használatát.