979 000 forint annak a Trabant 601-nek a kikiáltási ára, amely vadonatúj állapotú. Az 1989-es autót egy édesapa vásárolta fiának, hogy 18-ik születésnapján átadja neki. A fiatalember azonban a Trabant eladása mellett döntött, aminek színhelye a március elseji oldtimer aukció lehet.

Az autók között a Ford Galaxie 500 lehet az aukció másik sztárja. 1967-ben készült a piros, gyönyörű állapotú keménytetős kupé. Az autó különlegessége a 6,4 literes V8-as motor, ami még a hatvanas évek Amerikájában is tekintélyes motorizáltságnak számított. A veteránvizsgás autóért 2 900 000 forintért indulhat a licitálás.

Számtalan könyv, képeslap, újság, sajtófotó és prospektus mellett rengeteg más emlék is megvásárolható lesz az autózás, a motorozás, egyáltalán a közlekedés világából. A veterán jármű és automobilia aukció nem a pénzben dúskálók kiváltsága, számos tétel kikiáltási ára néhány száz forintról indul. Párezer forintért is kincsekre lehet lelni a prospektusok, sajtófotók között.

Mint a korábbi aukciók esetében, most is a Jaguar autószalon ad otthont a rendezvénynek a Soroksári út 138. szám alatt. Belépőjegyként a helyszínen 2000 forintért megvásárolható árverési katalógus szolgál. Az aukció délelőtt tíz órakor kezdőik, március elsején.