Elhanyagolható külső módosításokkal jelenik meg hazánkban is a Toyota Yaris és az egyterű Yaris Verso. Az igen sikeres kisautó formáján a jó értékesítési eredmények miatt nincs szükség különösebb változtatásokra. Az 1999 óta Európában értékesített Yarisok száma meghaladja a 750 000-et. Csak 2002-ben 213 000 Yaris kelt el Európában.

Az első lámpák sarka apró könnycseppként húzódik bele a lökhárítóba, ami a legfeltűnőbb különbség a két modell között. Nem maradt a régi a hűtőrács és az első lökhárító sem. Hátul a lámpák alakja és a lökhárító formája módosul. Öt új színnel bővül a kínálat és a Toyota áttervezte a kerekeket.

A Yaris utasterében a minőségi összbenyomás erősen elmaradt a kiskategória legjobbjaitól. A kritikára reagálva javul a felhasznált anyagok minősége. A modellfrissítéssel jobb lett a műszerek leolvashatósága. Minden modell műszerfala digitális marad, kivéve a T Sportot.

A háromajtós modellekben az első ülések ezentúl visszatalálnak eredeti pozíciójukba előrehajtásuk után. Elhanyagolható mértékben csökken az egyliteres, és nő az új motorral felváltott ezerhármas teljesítménye. Az alapmodell 68 helyett 65 lóerős lesz, a 86 lovas egy-hármas 87 lóerősre izmosodik. A dugattyúk, a kipufogó leömlő és a katalizátor átdolgozásával sikerült a károsanyag-kibocsátást a 2005-ben életbe lépő Euro IV norma határértékei alá szorítani. A Yaris TS és a dízel marad 105, illetve 75 lóerős.

Multi-mode Manual Transmission néven új sebességváltóval egészül ki a kínálat. A név egy automatizált kézi váltót takar, amilyen az Opel Easytronic-ja, vagy a Renault Twingo és Clio Quickshift rendszere. Elektromos motorok cserélik a fokozatokat és működtetik a tengelykapcsolót. A megszokott módon kézzel és automatán is válthatunk a Yarisba a modellfrissítéssel bekerülő sebességváltóval.

Megváltozott a futómű hangolása, a Toyota szerint egyszerre sikerült javítani a kényelmen és az úttartáson. A Yaris 29 pontos eredményével eleve kitűnően szerepelt az Euro NCAP szabványos töréstesztjén, de az energialenyelő karosszéria-elemek átdolgozásával a biztonság is javult. A ráncfelvarrással erősebb lett a padlólemez és az első tetőoszlop. A lámpák hossz-, és oldalirányban is több fényt adnak.

Ugyanilyen finomításon ment keresztül a Yaris Verso is. Mindkét modell március végétől jelenik meg az európai kínálatban. Várhatóan hazánkban is néhány héten belül megjelennek a 2003-as Yarisok és Yaris Versók.