A Monte-Carlo Ralin résztvevő Szabó – Köhler páros után Törökországban már két magyar színekben induló autó is képviseli hazánkat. A Fülöp – Major páros egy Toyota Corollával, míg Benikék egy Focus WRC-vel vágnak neki a futamnak.

Benik Balázs, a magyar bajnokság nagy esélyese, navigátorával, Rácz Bencével együtt kivételes lehetőségként a Ford gyári csapata, az M-Sport színeiben indulhat.

Nagy-Britanniában készül az új Ford Focus RS WRC Benikék számára, a 2002-es specifikációk alapján. Az autó felkészítését a Ford mérnökei végzik és bármilyen technikai probléma esetén a gyár specialistája áll a versenyzők rendelkezésére.

Benik és Rácz szinte azonos körülményeket élvezthet a gyári versenyzőkkel, még a helyes táplálkozásról is a M-Sport gondoskodik.

A magyar párosnak a tél alatt nem volt lehetősége versenyezni, ezért nagy hangsúlyt fektettek a felkészülésre. Szükség is lesz a jó kondícióra, mivel a 380 kilométeres táv majdnem háromszorosa egy magyar futamnak.

Rácz és Benik szerint a fő cél ugyan a teljes táv teljesítése. Ennyivel azonban nem elégedhetnek meg, mivel a jövő érdekében bizonyítani is kell, hogy érdemesek a csapat támogatására.

Előreláthatólag három világbajnoki futamon indul a magyar páros, de még további futamokkal is bővülhet a versenynaptár, ha azt a csapat indokoltnak látja.