Merre halad az Opel formatervezése? A német autógyártó ezt bevett szokás szerint tanulmányautók bemutatásával mutatja meg, évekkel azelőtt, hogy egyes megoldások átkerülnének a sorozatgyártásba.

Genfben a GTC Genève vonzza majd a látogatókat az Opel standjára. A név a Gran Turismo Compact (kompakt túraautó) rövidítésből és Genf francia nevéből áll. A háromajtós sportlimuzin markáns kerékjáratokkal, szigorú vonalvezetéssel és sallangmentes felületekkel utal a közeljövő dinamikusabb formájú Opeljeire.

Martin Smith-nek, az Opel formatervezési igazgatójának fontos célja volt a tanulmánnyal, hogy elsőre Opelként legyen azonosítható, továbbá térkínálata megfeleljen négy felnőttnek. A koncepcióautó formáját Friedhelm Engler, az alsó középkategóriás Opelek formatervezését irányító designer jegyzi.

A tetőt teljes felülete üvegből van. A tanulmányautó hossza 4349 milliméter, szélessége 1773, magassága 1352 milliméter. A karosszéria vonalvezetése mellett a sportosságot hangsúlyozzák a 19 colos kerekek és a 245/40 R19-es gumik.