14 és 19 év közötti tehetséges fiatal motorosok jelentkezését várja a KTM magyarországi importőre a Supermoto Junior Kupára. Az idén induló, nemzetközi példák alapján szervezett kupa a Supermoto bajnokság betétfutamaként kerül megrendezésre, így idén hat futamon állhatnak majd rajthoz a motorosok. A 125 köbcentis krosszmotorokat a KTM biztosítja, így az egyenlő feltételek adottak, még a gumik közt sem lehet különbség.

Zsembery Barna főszervező és a KTM képviselet vezetője elmondta, hogy 10 motort szeretnének idén beállítani, és reményeik szerint minden versenyen mindegyik motor ki lesz használva. A részvétel költsége versenyenként nettó 35 ezer forint, amiből 20 ezer forint a motor bérleti díja, 10 ezer forint a gumi hozzájárulás és további öt ezer forintot kell fizetni az egyéb költségekre. Magáért a nevezésért is kell fizetni, ami azonban csak néhány ezer forint futamonként.

A Junior Kupára csak versenyzői licensszel rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, de a licensz kiadása a futamok előtt is lehetséges lesz.

A Supermoto bajnokságon 600-700 köbcentis krosszmotorok indulnak, vegyes talajon. A külföldön már nagy hagyományokkal rendelkező sorozat autósportos hasonlatot keresve a ralikrosszhoz viszonyítható, mivel itt is két szakág találkozásáról van szó. A Supermoto futamok nagyrészt aszfaltos versenyek, a tereprészek viszont kevésbé nehezek, mint egy krosszfutamon. Épp ezért az enyhén módosított krosszmotorokat sima aszfaltgumival szerelik.