Története során először sorozatgyártású áruszállítót dob piacra az MG. A sportautókat gyártó márka a haszonjármű szektorban is sportosságával hívja fel magára a figyelmet. A csúcsmodell 160 lóerős, de a két gyengébb motorral sem kell kihúzódni az autópálya belső sávjából.

Alapmotorként az 1,4 literes benzines szolgál 105 lóerős teljesítménnyel. A haszonjárművek között keresettebbek a dízelek, ezért a 101 lovas, kétliteres turbódízelt is megkapta az MG Express. A csúcsmodellt a 160 lovas, 1,8 literes benzines repíti. Különleges érzés lehet egy haszonjárműben 7000 fölé pörgetni a motort és állva hagyni a többieket.

Rover emblémával is kapható lesz a 25 áruszállító kivitele. Ehhez a típushoz kétezres, 101 lovas dízel és 1,4 literes, 84 lóerőt leadó benzinmotor között lehet választani. A Rover városi áruszállítója CDV néven fut, ami az Opel Corsa, vagy a Fiat Punto Van kategóriájának angol nyelvű rövidítéséből ered. A CDV a car derived van (személyautóból kialakított áruszállító) rövidítése.

979 liter a raktér űrtartalma, a padló teljesen sík. A teherbírás modelltől függően 475 és 505 kiló között változik.