Martin Leach, a Ford európai elnöke és Csillag István Gazdasági Miniszter nyitotta meg a Ford 100 éves történelmét bemutató kiállítást a Közlekedési Múzeumban. A kiállítás március 16-ig tekinthető meg ingyenesen.

A kiállítás megnyitása egyben a Ford közép- és kelet-európai centenáriumi eseményeinek kezdetét is jelenti. Martin Leach elmondta, hogy a magyarországi megnyitóval részben Galamb József emléke előtt is tisztelegni kívánnak, aki nagy szerepet játszott a Ford T-modell megalkotásában.

A kiállításon fotókkal, régi magazinokkal, modellekkel és veterán Fordokkal elevenítik fel az elmúlt 100 év jelentősebb pillanatait. Közel egy éve tekinthető meg egy tökéletes állapotban lévő restaurált Ford T-modell, amit a Ford ajándékozott a múzeumnak.

Martin Leach a megnyitón nem csak a Ford Motor Company múltjáról, hanem jövőbeni terveiről is beszélt. 2000-ben hirdette meg megújulási programját a gyártó, melynek keretében öt év alatt 45 teljesen új és felújított modell bevezetését tűzték ki célul. A jelenlegi eredmények alapján a terveket eddig sikeresen teljesítették.

Magyarországon a Ford nemcsak a történelmi bemutatóval, hanem különleges kedvezményekkel is megünnepli a századik évfordulót. A Focus 400 ezer, a Mondeo 300 ezer forintos kedvezménnyel, a Ford Transit 400 ezer forint értékű üzemanyag utalvánnyal vásárolható meg.