16-ik éve van jelen a magyar piacon Mitsubishi, amely 2002-ben az addigi legjobb eredményét érte el hazánkban. A Mitsubishi értékesítések 48 százalékkal, 2447 autóra nőttek. A Mitsubishi piaci részesedése is erőteljesen megugrott, az új személyautó és kishaszonjármű-piac 1,2 százaléka a japán márkáé.

Magyarországon a korábban L 200, egy ideje Pajero Pick Up néven forgalmazott platós kisteherautó lett a Mitsubishi legkeresettebb modellje. 1291 eladott autóval a Pick Up az európai helyzethez hasonlóan hazánkban is kategóriájának legnépszerűbb autója.

Jelentős részt képvisel a többi terepjáró is a DaimlerChrysler konszernhez tartozó autógyár hazai forgalmából. A Pajero Sport is jól szerepelt, a korábbi modellre épülő terepjáróból 132 talált gazdára 2002-ben. A Pajero család legkisebb tagja a Pinin, amelyből 36-ot sikerült eladni. Az idei évre megújult Pajeróval az importőr minden bizonnyal meg tudja ismételni a tavaly elért 241 darabos értékesítést.

Tavalyi önmagához képest a Carisma is remekül fogyott az elmúlt évben. 186 helyett 546 talált gazdára a Volvo S40-nel közös műszaki alapokra épülő autóból. Nőtt a 18 magyarországi márkakereskedő Space Starral elért forgalma is. Tavaly 172 autóra mutatkozott kereslet a kis egyterűből.

2003-ban több újdonságot vezet be az importőr. A modellfrissítés utáni Pajero már kapható. Májusban várható az Outlander bemutatása, szeptemberben pedig a nagyobb volument ígérő Lancer érkezik meg, limuzin és kombi karosszériával. Ez a típus áll majd a középpontban az októberi Budapesti Autószalonon.

2004 tavaszáig kell várni az új Coltra, amely Japánban már néhány hónapja kapható. Ebben az évben újul meg az egyterű Space Wagon is, amely a tervek szerint Space Liner néven fut majd.

Három éven belül évente jóval több mint 5000 autó értékesítését tervezi a magyarországi vezérképviselet. Dietmar Rossberg, a bécsi székhelyű Denzel AG Mitsubishi részlegének kelet-európai értékesítési igazgatója elmondta, hogy 12 év alatt 23 600 Mitsubishi kel el Magyarországon. Hozzátette, hogy a következő 23 600 autó eladásáig biztosan nem 12 esztendő telik el.