2005-ben szeretné piacra dobni a Volskwagen azt a sportautót, melyet a Lupo 1.2 literes motorja hajt. A 700 kilós kisautó végsebessége 180km/óra köszönhetően az áramvonalas karosszériának, és 12 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órás sebességet.

A Lupo lehangoló eladási statisztikái és csekély népszerűsége miatt, az új kétliteres Volkswagent egy igazi feltűnő divat autónak tervezik.

A 700 kilós tömeget alumínium, magnézium illetve karbon felhasználásával értek el, ami minden eddiginél gazdaságosabb fogyasztást tesz lehetővé, mindössze két literes fogyasztást ígérnek a Volkswagennél száz kilométerenként .

További tervekben egy GTI stílusú autó létrehozása a cél, melyhez az 1,4 literes illetve a kétezres FSI benzinmotorokat használják majd fel.

A kisebbik 86 lóerős benzines motor 10 másodperc alatt gyorsítja majd az autót százra, és 200 km/órás végsebességre lesz képes, 4 liter körüli fogyasztással.

A kétliteres 150 lóerős motor már sportosabb menetteljesítményeket kölcsönöz majd az autónak, már amennyiben a 240 km/órás végsebesség és hét másodperces gyorsulás annak tekinthető.