1994-ben üzleti tevékenységének kibővítése érdekében a Porsche Hungaria megalapította a EUrentet, és tevékenységét a bérautó szolgáltatással egészítette ki.
Egy év leforgása alatt a vállalkozás Magyarország legjelentősebb autókölcsönzőjévé nőtte ki magát.

1998-ban a EUrent a világviszonylatban is tekintélyes National autókölcsönzővel alakított ki partneri viszonyt, amely a 2002-es év végével megszűnt. Idén januártól a száz százalékig Volkswagen tulajdonban lévő Europcar lett a EUrent franchise partnere. A két cég együttműködését nagyban megkönnyíti, hogy a Porsche Hungaria a Volkswagen magyarországi importőre.

A Europcar 1949-ben alakult Párizsban, ma Európa második legnagyobb autókölcsönzője. 220 ezres járműflottájával 118 országban van jelen, 2650 helyszínen.

A franchise szerződés keretében a hazánkban megtalálható 31 irodából 9 Europcar képviseletként, a hálózat 22 további tagja pedig EUrent képviseletként működik majd.

Haraszti Géza ügyvezető elmondta, hogy a Europcar-ral kialakított együttműködés eredményeként négy-ötszörös forgalomnövekedésre számítanak, főleg az üzleti célból utazók körében.

A Europcar különleges szolgáltatása, hogy a foglalás után két órával az ügyfél már a bérautóban foglalhat helyet a világ tetszőleges pontján lévő kirendeltségen.
A foglalások online is intézhetők a világ bármely pontjáról.

Magyarországon a Europcar 709 járművel áll az ügyfelek rendelkezésére. A bérelhető autók között Audi, Seat, Skoda, Volkswagen és Volvo modellek szerepelnek.