Négyhengeres csúcsmodell jelenik meg a Daewoo Kalos motorkínálatában. Az új motor hengerenként négyszelepes és 1,4 literes. Teljesítménye 94 lóerő. A benzines gép blokkja acélöntvény, hengerfeje könnyűfém ötvözet.

Nulláról százra kézi váltóval 11,1 másodperc alatt gyorsul a sportos motorú Kalos, végsebessége 176 km/óra. Ez a motorváltozat lesz az egyetlen, amely automata váltóval is megrendelhetővé válik. Ebben az esetben a százra gyorsulás 11,9 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség 170 km/órára csökken.

Gyári adatok szerint a kézi váltós modell szabványos átlagfogyasztása 7,0 liter, automata váltóval ez hat decivel magasabb. Magyarországon nyár közepétől válik megvásárolhatóvá a 94 lovas Kalos, ára még nem dőlt el.

Nyilvánossá váltak a hazai piac számára is fontosnak ígérkező ezerkettes alapmodell menetteljesítmény és fogyasztási adatai. 6,6 liter a szabványos fogyasztás, 13,7 a gyorsulás ideje álló helyzetből százra, a legnagyobb sebesség pedig 157 km/óra. Ezzel az alapmotorral tavasztól kapható lesz a ferdehátú és a limuzin Kalos.