Az utóbbi napokban több nagy forgalmú útszakaszon, így például a Váci út egyes részein is különleges sebességkorlátozást vezettek be. A korábban engedélyezett 70 km/órás legnagyobb sebességet 50 km/órára vették vissza. Ezt egyszerűen a táblák letakarásával érték el, így az érintett utakon különös figyelemmel kell hajtani. A táblák letakarását a Fővárosi Közterült Fenntartó Rt. (FKF Rt.) rendelte el.

Az FKF Rt. munkatársától megtudtuk, hogy azokon az utakon veszik vissza a megengedett legnagyobb sebességet, ahol a fagy miatt az utak állapota túlságosan megromlott. Így akarják elejét venni annak, hogy a járművekben károsodás keletkezzen az egyre sokasodó kátyúk miatt. Azt is elmondták, hogy a korlátozások addig maradnak életben, amíg az úthibákat nem sikerül kijavítani. A jövőben érdemes minden útszakaszon figyelmesen közlekedni, ugyanis az FKF Rt. munkatársai további utakon is le fogják takarni a 70-es táblákat.

Ha autónkban egy úthiba miatt károsodás keletkezett, kártérítésért folyamodhatunk. A helyi önkormányzatok kezelésében lévő utakon elszenvedett baleset esetén az önkormányzat kezeli a kérdést. A kereset benyújtásához tanúkkal kell bizonyítani, hogy a kárt az úthiba okozta. Segítheti a gyors kárrendezést, ha fényképünk is van a lyukról.