81 éves korában elhunyt Giovanni Agnelli. A Fiat autókonszern tiszteletbeli elnökének halálhírét követően az olasz televíziók megszakították műsorukat. A Fiatot alapító család feje a hírek szerint szívbeteg volt, ezenkívül prosztatarákban szenvedett. Holttestét a torinói Fiat központban ravatalozzák fel.

Agnelli 1921-ben született. 1943-tól dolgozott a Fiatnak, 1946-ban alelnökként került a konszern vezetőségébe. Fiatal éveiben az egyik legvonzóbb playboy volt egésze Európában, híres volt hódításairól.

1963-ban a Fiat vezérigazgatója lett, 1966 és 1996 között a Fiat autókonszern élén állt. Irányító szerepét kikezdhetetlen tekintélye miatt 1996 után is megőrizte.

Giovanni Agnelli a Fiatnál vállalt feladata mellett a legtehetősebb olasz család feje is volt. A családnak hozzávetőleg 500 cége, illetve résztulajdona van. A legismertebb ezek közül a Juventus futballcsapat. A Fiatot 1899-ben alapító Giovanni Agnelli hasonló nevű unokája az olasz szenátusnak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is tagja volt.