Az MB-Auto Magyarország eredményei és tervei 1

Az MB-Auto Magyarország eredményei és tervei

Összesen 3806 járművet értékesített 2002-ben a Mercedes-Benz személy- és haszongépjárművek, valamint a smart hazai importőre, az MB-Auto Magyarország Kft. Ezek közül 906 személyautó volt, ami 21,4 százalékos előrelépést jelent az egy évvel korábbi eredményekhez képest. A személyautók közül az E-osztály szerepelt messze a legjobban, 74 régi és 260 új E Mercedes kelt el 2002-ben. Ezzel a felső középkategóriában az E-osztály lett a legnagyobb példányszámban eladott autó. A smart-ra kitűzött 100-as darabszámot kettővel sikerült felülmúlni.

1815 kishaszonjárművet, 652 teherautót és 52 buszt adott el az MB-Auto Magyarország 2002-ben, ezzel a haszonjárművek közt átvették a piacvezető szerepet.

Vélhetőleg 2003-ban tovább folytatódik majd a Mercedesek hazai térhódítása, hiszen idén bővelkedik majd újdonságokban a márka. Elsőként az E-osztályú T-modell kerül piacra márciusban, és szintén ebben a hónapban mutatják be az SL 350-et és az SL 600-ast is. Az E-osztály további újdonságokat is tartogat, hiszen áprilisban érkezik az E 400 CDI, szeptemberben az összkerék-hajtású 4Matic októberben pedig az E-kombi AMG-féle változata.

Nyár előtti meglepetésként érkezik majd hazánkba a CLK nyitott tetős változata, szeptemberben pedig bemutatják a Vito utódját.

Jelentős módosításon megy keresztül a Sprinter, mely megváltozott formájában, szériában ESP-vel, tavasztól lesz kapható. Az új Actros márciusban kerül forgalomba.

A smart háza táján is lesz megújulás, mivel két új modellel bővül a termékpaletta, a roadster coupéval és cabrióval, valamint a city coupé és cabrio is hathatós átalakuláson megy keresztül.