Carl-Peter Forster egy a magyar piac szempontjából rendkívül fontos félmondatot ejtett el egy német autós szaklapban. Forster szerint ezt az űrt megint az Astra modellváltásával Az Opel igazgatótanácsának elnöke a mértékadó Automobilwoche című lapnak azt nyilatkozta, hogy emelni szeretné a lengyelországi, gleiwitzi üzem kihasználtságát.

Jelenleg csak kapacitása 65 százalékával működik a gyár, mivel a korábban itt készült Astra Classic gyártása megszűnt. Az űrt az Astránál közelgő modellváltás töltheti be. Az árérzékeny piacokon, így hazánkban is taroló Astra Classic utóda a most gyártásban lévő Astra G kifutásával születhet meg. 2004 tavaszán piacra kerül a G Astra utóda, így egy új Astra Classic bemutatása legkorábban jó egy év múlva lehetséges.

Árakról legfeljebb a harmadik generációs Astra listaára, a konkurensek árai és számos más tényező ismeretében lehetne beszélni, de ezek az információk több mint egy évvel az esetleges Astra G Classic piacra kerülése előtt egytől-egyig hiányoznak. Ennek ellenére egy új Astra Classic gyártását, tehát a mostani továbbélését pont az elérhető alacsony ár indokolná.