Remek esztendőt zárt a Ford magyarországi importőre, a Ford Motor Hungária. Összesen 10 522 Ford személy- és haszongépjármű kelt el 2002-ben, így 2001-es eredményeit 21 százalékkal tudta meghaladni az importőr.

A Focus eladásai az elmúlt négy esztendő alatt folyamatosan nőttek, 2002-ben 24 százalékkal több Focus talált gazdára, mint egy évvel korábban. A közel 5000-es eladási szám nagyban köszönhető a Focust kísérő folyamatos akcióknak.

A Transit eladásai is nőttek, tavaly 2577 autót értékesítettek a Ford kereskedések.

Bár csak szeptembertől kapható, az új Ford Fiesta is sikeres esztendőt tudhat maga mögött, hiszen a három hónap alatt 996 autót adtak át.

Thomas Owsianski, a Ford Motor Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy reményeik szerint 2003-ban legalább 15 százalékkal sikerül tovább növelniük eladási számaikat. Ebben segítségükre lehet, hogy a Fiesta immár teljes évet zár majd, és három új nagy reménnyel kecsegtető autó kerül a piacra: a városi szabadidőautó Fusion, illetve a 2003-as év haszonjárművének választott Transit Connect és személyautó megfelelője, a Tourneo Connect.