Porsche szabadidőautó 20 milliótól 1

Porsche szabadidőautó 20 milliótól

Nem szokás a presztízskategóriában ezzel kérkedni, de a Porsche Cayenne alapára hasonló motorizáltságú vetélytársaihoz mérve kedvezőnek mondható. A 4,5 literes 340 lóerős benzinmotorral szerelt Cayenne S kézi sebességváltóval 19 990 000 forintba kerül. A Cayenne Turbo ugyanezt a 4,5 literes motort kapja, de a turbófeltöltőnek köszönhetően 450 lóerős teljesítmény és 620 Nm-es nyomaték szabadul a kerekekre. A hatfokozatú Tiptronic váltóval a Cayenne Turbo ára 33 750 000 forint.

Mindkét autó felszereltsége teljes körű, de a légrugós, automatikus szintszabályozású futómű csak a Turbóban széria. Apró különbségek teszik csak eltérővé a két Cayenne-t. A Turbo négy kipufogó véget, nagyobb levegő belépőket, piros féknyergeket és kidomborodó motorháztetőt kap.

A Cayenne hazai forgalmazása a napokban kezdődik, de az előrendelések során már 17 autó gazdára talált. Ennek köszönhető, hogy az importőrnek sikerült elérnie, hogy a 2003-ra szánt 15 autós keretet duplájára növelte a gyár. Aradi Géza Porsche márkaigazgató elmondta, hogy reményeik szerint a Cayenne nagyszerű árának köszönhetően a Porsche tavalyi eladásait idén sikerül megtriplázni. Ez körülbelül 60 Porschét jelentene 2003-ra.