A futóművet és a karosszériát érintő apróbb modellfrissítésen van túl a Nissan Patrol. A ráncfelvarrás után a Patrol már csak az ötajtós 7 személyes változatban kapható. A háromajtós változat forgalmazása több európai országban megszűnik, a hazai helyzetről még nem tudott pontos információt adni az importőr.

Elölről az új emblémán kívül a két hatalmas ködlámpa és a megújult lökhárító az új Patrol fő ismertetőjegye. A lámpákat ezentúl nagy nyomású vízzel moshatjuk tisztára, az eddig alkalmazott kis lapátok eltűnnek. Megváltozott a hátsó lámpa is, amelynek burája fehér-piros színű.

Belül az órák és a kormánykerék változása a legszembetűnőbb az előző modellhez képest. Felfrissültek az ajtókárpitok és részben a középkonzol is megújult.

Maradt a háromliteres, soros négyhengeres turbódízel erőforrás. A 156 lóerős motor kétezres fordulatnál adja le 354 newtométeres nyomatékát. Változtattak a futómű hangolásán, javítva a kormányozhatóságot, illetve az utazási kényelmet aszfaltozott úton.

A kapcsolható négykerék-hajtás, a felező, a hátsó differenciálzár, illetve a kikapcsolható hátsó kanyarstabilizátor biztos haladást biztosít durva terepen, és segíti a terepjárót árkon-bokron át. 3,5 tonnás utánfutót vontathatunk az 5010 milliméter hosszú Patrollal, és akár 70 centiméter mély vízen is átgázolhatunk vele.