Harmadik típus az Aston Martintól

AM 305-ös kódnéven egy új Aston Martin van születőben. A harmadik modellt várhatóan 2005-ben dobják piacra. Az AMV8 Vantage-et kézzel szerelik össze az angliai Gaydonben épülő üzemben.

A Vantage szót azért választották az új modellhez, mert ennek a névnek már hagyománya van az Aston Martinnál. Újdonság viszont, hogy most ez lesz a modell neve, ellentétben az eddigi gyakorlattal, ahol is a Vantage egy a szériától nagyobb teljesítményű modellt jelentett. A Vantage utónév az angol advantage (előny) szóból ered.

Az AMV8 Vantage egy kétüléses sportautó lesz, mely a hagyományokhoz hűen orrmotoros és hátsókerék-hajtásos. Karosszériáját Henrik Fisker, az Aston Martin formatervezési igazgatója alakította ki. A képeken egy tanulmány látható, nem a sorozatgyártásba kerülő autó.

Az autó hajtásáról új fejlesztésű, 4,3 literes, V8-as gondoskodik, melynek teljesítménye feltételezhetően eléri a 400 lóerőt. Az új V8-as motor elvileg Aston Martin privilégium marad, nem kapja meg más prémiummárka a Ford Premier Automotive Groupon belül.

Az orr-középmotorként beépített motorral és a hátsó tengely elé épített váltóval sikerült elérni, hogy a súlyelosztás egyenlő legyen a két tengely között. A kocsi kiváló menetteljesítménye minden bizonnyal hasonlóan jó stabilitással párosul.