A Parádsasvári hegyiversennyel lép félidejébe az idei Gyorsasági OB szezon. A mátrai verseny másik érdekessége, hogy ez az idei év utolsó hegyiversenye. A hétvégi futamon a kis és nagy túraautók mellett természetesen ismét rajthoz állnak a Mobil1 Opel Astra Classic kupa versenyzői is.

A nagy múltra visszatekintő hegyiversenyt idén új rendezőgárda igazgatja, a HB Autósport Egyesület. Az új rendezők ígérik, hogy az izgalmas hegyiverseny mellett rengetek színes programot is kínálnak az autósport szerelmeseinek. Így lesz többek közt street fighter show, motoros felvonulás, tombola értékes fődíjakért és két szerencsés versenytempóban száguldhat végig a pályán egy BMW jobboldali ülésén. Szintén egyedi kezdeményezés, hogy a rendező HB ASE a parádsasvári római katolikus templomnak ajánlotta fel a jegybevételek nettó 10 százalékát.

A HB ASE hosszas egyeztetés után jutott megállapodásra a Eger Erdő RT-vel és a Bükki Nemzeti Parkkal, hogy ismét hegyiversenyt lehessen rendezni Parádsasváron, ezért a szervezők minden vendég figyelmét szeretnék felhívni, hogy fokozottan ügyeljenek a környezet tisztaságára.