Új szalont épít a Citroën Wallis 1

Új szalont épít a Citroën Wallis

A Váci út 64-72 alatt új Citroën autószalont építenek. A területet még korában vette meg a Citroën Wallis és az eddig eltelt időben egyrészt szanálták a telket, majd megkezdték az építkezést. Jelenleg a szerkezet épül. 9520 négyzetméteres területen húzzák fel az irodákat, a az autószalont és a 25 állásos márkaszervizt. Az autószalon egy 470 és egy 130 négyzetméteres részből áll majd, ahol összesen 13 autó állítható ki.

Alapkőletételeket a televízióban nézve mindig kíváncsi az ember, mit rejt a fémhenger. A Citroën Wallis ünnepélyes alapkőletételén feltárták a nagy titkot és megmutatták az urna tartalmát. A jövő számára többek között egy magyar, egy francia napilapot és egy belső Wallis újságot tartalmaz a henger.

Ha minden a tervek szerint alakul, augusztusban befejeződik az építkezés és szeptemberben megnyílik a szalon. A cég idén 900-1000 Citroën értékesítését tervezi.

A Wallis autó üzletága 1996 áprilisa óta foglalkozik a francia modellek értékesítésével. A tavaly eladott bő 800 Citroën mintegy 40 százaléka kerül flottás ügyfelekhez. A városszerte látható Xsara Picasso taxikat is a Citroën Wallis értékesítette. A céghez tartozik egy salgótarjáni, egy egri és még egy budapesti Citroën márkakereskedés. A francia márka forgalmának 10 százalékát adják a Wallis Autó Holdinghoz tartozó Citroën szalonok.