Proex-Erdei-Castrol Kupa második fordulója 1

Proex-Erdei-Castrol Kupa második fordulója

A szervező D’Evil Team egyre jobb hangulatú és színvonalú futamokat tud lebonyolítani. Távlati tervben szerepel egy szinkronpálya létrehozása, mely nemcsak a nézőknek lenne látványos, hanem az indulók is jobban érzékelhetik az autók, illetve a tudásbeli különbségeket.

Szombati szabadedzéssel indult a küzdelem, ez szinte versenynapnak is vehető, a pilóták lelkesedését látva. Vasárnap már reggel tűzött a nap, gyorsan felszárítva a kicsit harmatos pályát. Az első körben mindenki még csúszósabb nyomvonalon hajtott végig, a második és harmadik körben azonban sűrű por borított mindent. A később jövőket könnyű lehetett útbaigazítani, ott a verseny, ahonnan a porfelhő jön, mondhatták a falubeliek.

Bizony, három körből állt a hétvégi futam, ez köszönhető annak, hogy egyszerre több autó is lehetett a pályán, így sokkal gördülékenyebben lehetett lebonyolítani a versengést. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a sajnos párhuzamosan rendezett versenyek miatt kevesebben érkeztek az alföldi településre, bár a rögtönzött parc fermé szinte megtelt.

A nézőket és versenyzőket birka-és pacalpörkölt, kiadós “rally burger” valamint sörsátor várta, persze az utóbbi szolgáltatást a pilóták csak a verseny végi ünnepléskor vehették igénybe. A szervezők bekészített szondákkal vették elejét a korai ünneplésnek, nem is történt kizárás ilyen miatt, mindenkinek érdeke, hogy problémamentes legyen ez az autós rendezvény. Szép számban érkeztek a támogatások, felajánlások növelve a verseny és nem utolsó sorban a tombola színvonalát. A legszerencsésebb egy BMW 325-el térhetett haza.

Az utolsó kör végén mindenki egy emléklapot vehetett át, majd következhetett az eredményhirdetés, melyre hatkor került sor. A serleg és oklevél mellé a Proex sorozatban résztvevők pontokat és a hozzá járó pénzutalványt is megkapták.