Hétvégén indul az autós gyorsasági bajnokság
Hétvégén indul az autós gyorsasági bajnokság

Hétvégén indul az autós gyorsasági bajnokság

Hétvégén indul az autós gyorsasági bajnokság

Hétvégén indul az autós gyorsasági bajnokság
Az Astra kupában 100 lóerős, 1,6-os Astra F-fel zajlik a verseny
A média képviselői is megmutathatják, mit tudnak az Astrában
Fotó megosztása:
Május 4-én és 5-én a Leander kupával veszi kezdetét a gyorsasági bajnokság és a Mobil1 Opel Astra Classic kupa idei szezonja. Az évadnyitóra nagyszabású “bulit” rendeznek a Hungaroringre. A több futam mellett zenekarok és számos érdekes program szórakoztatja a közönséget. A kicsiket kutyás bemutató és rajzverseny, a felnőtteket pedig smart bemutató és tesztvezetés várja. Az érdeklődőket ingyenes busz szállítja az Árpád híd pesti hídfőjétől (a József Attila Színház parkolójából) a ringre.

Az MNASZ (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség) a 2002-es évadra néhány újítást vezet be, ezek közül a legjelentősebb, hogy összevonják az F és a H csoportot. Az Opel Astra kupa gyakorlatilag nem változik, de a média képviselői még nagyobb szerepet kapnak, hogy közelről is megízlelhessék a versenyláz ízét. Az Opelek széria 1.6-os motorral vannak felszerelve, a tuningolás csupán a futóművet és a kipufogórendszert érintette. Az autónak így nagyobb a hangja, mint az ereje. Joggal hihetnénk, hogy egy 500 lóerős WRC közeledik a kanyarból, pedig “csak” egy sodródó Astra Classic tűnik fel. Korántsem szabad azonban lebecsülni ezt a versenygépet. A slick gumik helyett széria abroncsokkal szerelik fel őket, de a kanyarokban látványos erőcsúsztatásokba lehet kényszeríteni az autót.

A 2002-es évadban hat hétvégén két-két futamot rendeznek. Három hétvégén a Hungaroringen, egy-egy alkalommal pedig Pécsett, Parádon és a Rábaringen állnak rajthoz a versenyzők. Ezek közül a Rábaringi ígérkezik a legizgalmasabbnak, mivel itt eddig nem rendeztek futamot. A Győr környéki pályán úgynevezett “vízszintes hegyi versenyt” rendeznek. A sajátságos földrajzi adottságok miatt ebben a térségben nem lehet hegyi versenyt rendezni, a Rábaringen a pálya- és a hegyi versenyek keverékét adja.

Május 5-ét követően május 17-19 közt, Pécsett, június 28-30 közt a Rábaringen, július 19-21 közt Parádon, a szeptember 6-8-i és 27-29-i hétvégén pedig a Hungaroringen rendeznek gyorsasági versenyt.