Tervezett útfelújítások Budán 1

Tervezett útfelújítások Budán

A budai oldalon az egyik meghatározó burkolatcsere a XI. Kerületben, a Bartók Béla úton lesz. A munkálatok a Gellért tértől a Tétényi útig tartanak. A tömegközlekedési járművek továbbra is használhatják a Bartók Béla utat, az autósoknak viszont terelőúton kell haladniuk, ezért itt teljes lezárásra kell számítanunk. A tervezett kezdési időpont május, a befejezés pedig október végére várható.

Szintén a XI. kerületben autózókat érinti a Fehérvári út felújítása a Móricz Zsigmond körtértől a Bocskai útig. Itt is teljes útlezárás várható októbertől decemberig. Csakúgy, mint a Bartók Béla úton, itt sem közlekedhet más jármű a buszokon, villamosokon kívül. Autóval terelőutat kell igénybe venni.

A Tétényi úton nem teljes rekonstrukciót végeznek, hanem útfelújítást. Ez a Bartók Béla úttól egészen a Kondorosi útig terjed. Itt fokozott forgalomkorlátozást vezetnek be június közepétől augusztus végéig. Lesznek még útszélesítések a XI. kerületben, ezeket táblázatunkban tekinthetik meg.

A II. kerületben a Budakeszi úton vízcsőépítést ütemeztek be a Budakeszi út 50-es számtól a Szépjuhászné útig március közepétől május végéig. Itt csupán helyi forgalomkorlátozásra kell számítanunk.

A III. kerület egyik fő közlekedési útján, a Bécsi úton főgyűjtő csatorna építését tervezik a Bojtár utca és a Harsány lejtő között, február közepétől május végéig. Itt is fokozott forgalomkorlátozást vezetnek be. További, kisebb volumenű építkezésekről a táblázatunkban olvashatnak.

Tervezett útfelújítások Budán 2