A parkolóban egymás mellett sorakoztak a különféle Mitsubishi modellek, mint például Eclipsek, Lancerek, Galantok, valamint egy-egy Cordia, Carisma és L300-as. A mintegy háromnegyed óra alatt megszerzett elméleti ismereteket követően két csoportban, csoportonként 7-7 autóval három-három órán keresztül a gyakorlatban is kipróbálhatták tudásukat a résztvevők.

A pálya igen gyenge tapadású burkolatát folyamatosan víz alatt tartották, amely így “remek” vezetési körülményeket eredményezett. A különféle vezetési szituációk (például vészfékezés vizes pályán, megcsúszó, kipördülő autó egyenesbe kormányzása) egy célt szolgált: a helytelen beidegződéseket elfeledtetni, és a helyes kormányzási és pedálhasználati mozdulatokat elsajátítani.

Mintegy tizenkétféle szituációs feladat után mindenki elégedetten nyilatkozott: nem bánták meg, hogy eljöttek! A sikerre való tekintettel hamarosan egy újabb csoportot indít a magyarországi Mitsubishi Klub Egyesület. Érdeklődni a borszeki@elender.hu címen lehet. Részletesebb beszámolót és fényképeket a Mitsubishi Klub honlapján, a www.mitsuklub.hu oldalán találnak. A helyszínen készített videófelvételek kielemzésére legközelebbi klub összejövetelükön kerítünk sort.