Renault sikerek és új Clio Magyarországon 1

Renault sikerek és új Clio Magyarországon

Az új Cliók ára körülbelül 100 000 forinttal magasabb, mint az elődmodellé, az igen gazdag kényelmi és biztonsági alapfelszereltség azonban ezt az ártöbbletet bőven ellensúlyozza. Széria a két oldal- és a két első légzsák. Az utaslégzsák kikapcsolható, így gyermekülést lehet beépíteni az első ülésre, a két első légzsák pedig az ütközés erejétől függően két fokozatban nyílik. A kiskategóriában egyedülálló az is, hogy a belépőmodell vásárlóinak sem kell felárat fizetnie a blokkolásgátlóért. Széria a vészfékezéskor a gyengén taposott pedál ellenére is az elérhető legrövidebb fékutat produkáló vészfékasszisztens. A 60 lóerős Clióban is alapfelszerelés a kényelmet és az aktív biztonságot egyaránt növelő elektromos szervókormány.

A kényelemről első elektromos ablakemelők és távirányítható központi zár gondoskodik. A kisautók között ritka szolgáltatás az 50 000 forintos felárért rendelhető esőérzékelős ablaktörlő és automatikusan bekapcsolódó fényszóró.

Az új Clio hat benzin és egy dízelmotorral kapható. Van 1.2 literes 60 és 75 lóerővel, 1.4 literes 98 lóval, 107 lóerős ezerhatos, 172 lovas kétliteres és 230 lóerős RS 3.0. Az 1.5 literes turbódízel 65 lóerős.

A modellek adatbázisunkban már konfigurálhatók. Az új Clio fő piaci ellenfelének a Peugeot 206-ost tartja a Renault Hungária.

A Renault az idei év első negyedévében a tavalyi év hasonló időszakához képest 50 százalékkal növelte eladásait és május végére, 24 autós különbséggel, felzárkózott a Porsche Hungária mögé az importőri értékesítési ranglista negyedik helyére. Május végére a Renault Hungária eladásai minden bizonnyal meghaladják a hétezret. Csak májusban 1600 autós forgalomra számít a Renault.

A francia cég nem tapasztalt kisautói között kannibalizmust, azaz a Twingo és a Clio forgalma nem sínylette meg a Thalia hatalmas piaci sikerét. Évente 6000 Thalia, 3000 Clio és 1500 Twingo eladását tervezi a Renault hazai importőre.

Az autóeladásokat limitált sorozatok piacra dobásával kívánja a jelenlegi magas szinten stabilizálni a Renault. Júniusban hárommillió forint alatti áron kerül piacra a Mégane Prima. A Mégane Dynamique-kal várhatóan kedvező áron lehet majd sportos modellhez jutni. A különleges szériák piacra dobásának oka a piac kedvező reakciója. Korábban az előző Cliók fele TechRun illetve TechRoad változatban kelt el.

A Scénic keresettsége az alapáron klímaberendezést kínáló Alizé modellel nőhet. Egy másik Scénic kivitel, az Expression Pack Sport könnyűfém felnivel és sportülésekkel kínál sportosságot.

Jól szerepel a középkategória felsőbb szegmensébe pozícionált Laguna. Április óta 400 új Lagunát rendeltek meg.