Jó hír a hazai Suzuki Wagon R+ tulajdonosnak, hogy amikor az autó zárával próbálkoztak, a felkért autófeltörőknek fel kellett adnia a küzdelmet. A megadott időn belül feltörhetetlennek bizonyult a Saab 9-5, a Volvo V70 valamint a Toyota MR 2 is.

A Porsche Boxster és a BMW 525 esetében alig több, mint harminc másodperc, míg egy Jaguar XJ 8-nál megközelítőleg két perc kellett az ajtó kinyitásához. Az alacsonyabb árfekvésű autóknál mindez még gyorsabban történik. Egy Daihatsu Cuore-t három, egy Hyundai Santa Fét négy, míg egy Daewoo Matizt öt másodperc alatt kinyitottak. ”Ezeket a modelleket akár kár is bezárni éjszakára” értékelte az eredményeket a holland napilap.

A Volkswagen Passat és Bora, valamint az Opel Astra és Ford Mondeo tulajdonosok sem feltétlenül számolhatnak azzal, hogy gépkocsijukat reggel ugyanazon a helyen találják, ahol előző este leparkoltak. A Passatba kilenc, a Borába 16, az Astrába 18, a Mondeóba harminc másodperc alatt jutottak be a tolvajok.

Magyarországon a statisztikák alapján lopástól különösen veszélyeztetett Volkswagenek tulajdonosai kedvezményes áron rendelhetnek autójukba műholdas követőrendszert. A Cell Track nevű nyomkövetőt 160 000 forint +ÁFA áron vásárolhatják meg 285 000 +ÁFA helyett. A vételár egy jobban felszerelt modell esetén a néhány biztosítótársaság által nyújtott Casco-díjkedvezményekből is megtérülhet.