A Citroën Őrmező internetes stratégiája 1

A Citroën Őrmező internetes stratégiája

Barátságos és könnyen áttekinthető az Autó Őrmező weboldala. Hazánkban számos cégre az jellemző, hogy saját internetes oldalukat a fejlődéssel együtt járó szükséges rosszként kezelik, nem pedig egy számukra is kiváló lehetőségeket tartogató médiumként. Üdítő kivétel a Citroën Őrmező honlapja. Ennél a cégnél komolyan veszik az interneten való jelenlétet, amit a világhálóról beérkezett ajánlatkérések révén eladott számos autó is igazol. Három hete, az Őrmező új honlapjának indulása óta, összesen 23 millió forintot meghaladó értékben vásároltak autót a www.citroenauto.hu honlap használatával. Két C5, egy Xsara Picasso egyterű és két Xsara talált gazdára.

Magyarországon ez az egyetlen autókereskedés, amelyik részletfizetési lehetőséget kínál az autó javításánál, ami súlyos karambolos sérülés javítása esetén válhat különösen hasznossá. Várhatóan ősszel válik lehetségessé a bejelentkezés karbantartásra vagy szervizre a világháló segítségével. A Citroën Őrmező lesz az egyik első márkakereskedés, amelyik ezt nyújtani lesz képes. A tesztvezetésekre jelentkezőknek vagy a márkakereskedéshez más ügyben fordulóknak két órán belül küldenek választ a szalon munkatársai. Az internetes szervizbejelentkezésnél is ezt az időlimitet kívánják tartani az Őrmező munkatársai.

Az őrmezői Citroen kereskedés honlapjára egy Citroen tanulmányautó belsejéről készült képre kattintva léphetünk be. A bal oldali menüsorban könnyen és gyorsan tájékozódhat a világhálón autót kereső érdeklődő.

A bemutatkozó részben a szolgáltatások felsorolása után, a hírek alpont alatt az utóbbi évek jelentős Citroën tanulmányautóiról olvashat az érdeklődő, többek között arról a C6 Lignage-ról, amely a nagy múltú márka visszatérése lehet a felső kategóriába 2003 év végén várható megjelenésekor.

Az akciós ajánlatok között a május 16-a óta rendelhető Xsara Max szerepel. A gazdag alapfelszereltségen felül az 1.4 literes Xsara Max is tartalmaz automata légkondicionálót, ötküllős könnyűfém keréktárcsát, kormányról vezérelhető rádiósmagnót valamint fedélzeti számítógépet. Ez a csomag a szériában négy légzsákkal, blokkolásgátlóval szerelt Xsara Max 1.4i esetében 3 090 000 forintért kapható. 110 lóerős, ezerhatszázas benzinessel 3 390 000 forintért vásárolható meg az autó a raktárkészlet erejéig, illetve június 30-ig.

Az újdonságok között az utoljára bemutatott modellek szerepelnek, jelenleg a C5, melyből az Autó Őrmezőnél a forgalmazás április végi kezdete óta kilencet adtak el.

A menü középső tétele a szalon új autó kínálatához vezet át. A Citroën modelljei különböző extrákkal egészíthetők ki, a színek pedig azonnal váltják egymást a konfigurálásnál, nem kell hosszú másodpercekig várakozni a kívánt autó elkészültéig.

Hamarosan ugyanezeket a szolgáltatásokat nyújtja majd a haszonjármű kínálatról is az oldal. Az Őrmezőnél megvásárolható, alapos átvizsgálás után kiállított használt autók napi frissítéssel kerülnek ki az oldalra. A Citroënek mellett a Wartburgtól a Volvóig találhatók személyautók.

Az oldal regisztrált felhasználói értesülhetnek a márkakereskedés akcióiról és egyéb híreiről, valamint megkapják az Avantgarde című Citroën-hírlevelet. A regisztráció után jelentős mértékű kedvezmény jár az alkatrészárakból és a munkadíjból a Citroën Őrmező szervizében. Ennek mértéke egyeztetés szerinti.