“A Nissan visszatért. A megújulási programmal a cég történetének valaha volt legjobb pénzügyi eredményét értük el”.- mondta Carlos Ghosn, a Nissan brazil származású elnöke. A Nissan megháromszorozta nyereségét, a termelési költségeket sikerült radikálisan csökkenteni. A Nissan tervei szerint a mostani, mintegy 1200 beszállítóból néhány év múlva csak 600 maradna meg. Ezzel a cég tovább növelhetné megtakarításait, de Ghosn szerint az a beszállítóknak is kedvező változás, mert ezáltal nagyobb mennyiségben adhatnak el a Nissannak.

A cég nettó adósságállománya 3.2 milliárd dollárral, 935 milliárd forinttal csökkent az idei pénzügyi év végére. Ghosn a tervekről szólva azt mondta, hogy a Nissan többé nem a vesztes szerepét játssza. “Az intenzív osztályról átkerültünk a lábadozók közé”- nyilatkozta.

Japánban 733 000 autóval kevesebb talált gazdára a Nissanokból, ami 3.6 százalékos csökkenés. Észak-Amerikában 5.3 százalékkal több autót adott el a vállalat, Európában 3.5 százalékos volt a növekedés, ami 533 000 autó eladását jelenti kontinensünkön.

A megújulási terv végrehajtása utáni időre, 2003 és 2005 között a Nissan célkitűzése egymillióval több autó eladása, az iparág legmagasabb jövedelmezőségének elérése és az adósságok felszámolása.