Az év első három hónapjában 221 777 autót adott el a BMW, ami 9.7 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakánál. A propeller emblémás gyár forgalma elérte a 9,365 milliárd eurót (2422,2 milliárd forint), ami 7.2 százalékkal magasabb a 2000-es év első negyedévénél.

333 százalékkal, 853 millió euróra nőtt a BMW eredménye az előző év hasonló időszakához képest. Az adózás utáni nyereség 87 millióról 409 millió euróra ugrott (105,2 milliárd forint). Az igen jelentős növekedés annak is köszönhető, hogy a BMW eladta a veszteséges Rovert.

A sikeres első negyedévet követően a BMW hasonlóan jó folytatást vár, de a Mini gyártásának felfuttatásával és az új hetes luxusautó bevezetésével járó költségek nem hagyhatók figyelmen kivül.

A BMW tovább bővíti modellpalettáját. Folyik az új hatos kupé fejlesztése, az X5 mellé a következő években megérkezik az X3-as szabadidőautó, 2004-ben pedig bemutatják az egyes sorozatot. A szaksajtóban sokáig kettesként említett egyes BMW hátsókerék-hajtást kap.

A BMW célja az, hogy minden kategóriában prémiumterméket tudjon kínálni. A következetes modellpolitikának köszönhetően a bajor gyár választékából a kisautóktól (új Mini) egészen a luxuskategóriáig rendelhető bevett elnevezéssel prémium kategóriás termék. Autóipari elemzők szerint az elkövetkező években a tömegtermelést folytató gyártók piaca jóval kevésbé bővül, mint a prémiummárkáké.

A sikerből a BMW motorkerékpárok is alaposan kiveszik a részüket. A megnőtt keresletet kielégítésére a BMW nemrég új motorkerékpárgyár építését határozta el. A 230 millió márkás (mintegy 31 milliárd forint) befektetés részeként az új gyár mellett a meglévő üzem gyártósorát is modernizálják. A 16 000 négyzetméteres üzemből 2002 végén gördülnek ki az első motorok.

Hazánkban is jelentősen nőtt a kereslet a BMW motorok iránt. 1999-ben 69 motort adtak át, tavaly ennek közel a kétszeresét, 124 darabot. Idén az első hónapban 42 motorkerékpárra volt kereslet a BMW-nél. Idén tavasztól Budapest mellett Győrött, Pécsett és Szegeden is megvásárolhatók a BMW túra- és enduromotorjai.