Szeptember 22-én rendezik a FedEx sorozat első angliai versenyt az új nagy-britanniai oválpályán. A rockinghami pálya hossza 1.5 mérföld (2.4 kilométer). Az ovál körül csak ülőhelyeket alakítanak ki. Nigel Mansell egy a ChampCar bajnokságban használt autóval tesz meg pár kört a pálya megnyitóján. “Nagyon várom, hogy újra versenyautóba üljek. Hosszú idő óta ez lesz az első alkalom, hogy újra együlésest vezetek. Bár nem fogok túl keményen hajtani, 290-es tempót is el lehet majd érni” – mondta Mansell.

Az 1992-es F-1 világbajnok már kipróbált az oválpályán egy Jaguar D-Type-ot. Az autó különlegessége, hogy 1955-ben ezzel a Jaguarral nyerte meg a Le Mans-i huszonnégyórás versenyt Mike Hawthorn. Ezt a D-Type-ot árverésre bocsátják, leütési ára várhatóan jóval meghaladja az 500 000 fontot (mintegy 207,5 millió forint). “Akkor ismertem meg a “wow” kifejezést, amikor Amerikába kerültem és erre az autóra tényleg csak ezt mondhatom.” – nyilatkozta Mansell a Le Mans-győztes D-Type-ról.

Mansell az autósport történetének egyetlen pilótája, aki egymást követő években megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot és annak amerikai megfelelőjét, a CART sorozatot. Mansell 1992-ben és 1993-ban hajtotta végre ezt a bravúrt.